Demand response

Dit is een van diensten die wij leveren op het gebied van energielevering en besparing. En is het realtime afstemmen van de vraag en het aanbod.

Demand response

Is het realtime in evenwicht brengen van vraag en aanbod in elektriciteitsnetten. 

Dit doen wij zonder nadelige gevolgen op uw lopende processen. Wij maken aanpassingen in de productie en het verbruik van elektriciteit, waarmee we nieuwe inkomstenstromen realiseren voor u als onze klant. Netbeheerders kopen bij ons ondersteunende diensten in, zoals frequentiebegrenzingsreserves (FCR) en frequentieherstelreserves (FRR). Dit is voor de beheerders een duurzame en kosteneffectieve manier om het evenwicht tussen vraag en aanbod op de elektriciteitsmarkt te beheren. Elke energiemarkt heeft hierbij zijn eigen behoeften op het gebied van de responstijd, de frequentie en de duur van de activeringen. Dankzij ons expertise en ervaring in een groot aantal sectoren kunnen wij de meest geschikte markt vinden op basis van de beschikbare flexibiliteit in uw energieactiva.

 

businessman hand holding lightbulb

Demand response diensten

Enkele voorbeelden van onze demand response diensten.

 

Solar curtailment

We bieden automatische sturing aan op negatieve prijzen. Dit levert ca. 1000-1500 EUR/MW bruto per jaar op, zonder dat u extra moeite hoeft te doen. Door de toename in zonne-energie zijn de prijzen hiervan soms negatief. Er wordt verwacht dat vergoedingen om de onbalans te managen op de energiemarkten flink zullen stijgen. Dankzij onze oplossing kunt u kosten van negatieve energieprijzen vermijden en extra verdienen aan de onbalans op de markten. Aanbod is voor zonne-installaties van rond de 1-5 mw. Daarboven kunnen we een maatwerk aanbod doen.

Flexibele energiehandel

Door balanceringsdiensten te koppelen aan de energiehandel kunt u nog meer waarde ontsluiten. Onze handelsdiensten maken optimaal gebruik van flexibiliteit, zodat op de markt precies de juiste hoeveelheid elektriciteit wordt ingekocht of verkocht voor het actuele energieverbruik. Onze geavanceerde software voorspelt hoeveel elektriciteit op een bepaalde dag geproduceerd en/of verbruikt wordt, en bepaalt vervolgens hoe onze klanten hun energierekening het best kunnen verlagen.

Benieuwd naar meer productinformatie of onze mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij kijken graag samen naar de oplossingen die voor u mogelijk zijn.

 

Maak het verschil met demand response diensten
Benieuwd hoe wij jouw onderneming kunnen ondersteunen?

 Voordelen van onze software